Romerlivet.    
     

Is og sne 2002
I år nåede romerne lige at opleve vinteren. En søndag i januar kunne skiltet med "usikker is" fjernes og man så en enkelt skøjteløber og senere en hel børnefødselsdag på søen.
Herligt.
Men allerede dagen efter slog vejret om i tø, - så is-eventyret blev kortvarigt.

 


 

Nytårshilsen fra Utzon.

Nu I al ubeskedenhed blev årets julekort 2001 også sendt til Jørn Utzon, og han har svaret med et foto af sit dejlige hus på Mallorca og en : "...tak for de fine tegninger og for at få at vide at I er glade for Romerhusene, - for intet kan gøre en arkitekt mere glad..." og så nævner han at han selv sidder i sin stue på Mallorca og ser delfiner svømme udenfor og han slutter af med varme jule - og nytårshilse-
ner.

 
     

Et løft til det æstetiske.

Ærtestensbelægningen på Holger Drachmannsvej blev retableret i 2001.
Stenbelægningen på den indre del af HDvej har fra bebyggelsens start været et væsentligt element i oplevelsen af Romerhusene som samlet bebyggelse.
Renoveringen af Holger Drachmannsvej er en slags afslutning på flere års genopretning, som alt ialt har omfattet : træbevoksningen, græsarealerne, søen og nu - stenarealerne.

 
     

Fastelavns-søndag februar 2002 :

Fastelavn d. 10. februar er en af årets glade sammenkomster, - og fastelavn har det særlige over sig, at romerhusenes voksne børn vender "hjem" med sine børn.
Historien er således meget nærværende denne dag, - og vejret var mildt og godt !

Beskære-weekend 23.-24. februar 2002 :

Landskabet var vinterdækket og der kom lidt slud lørdag formiddag, - men derefter blev det behageligt omend friskt arbejdsvejr.
Når vi grundlæggende ønsker at fastholde en bevoksning med overvejende tjørn mellem haverne og grønningerne, bliver disse beskære-weekender også uomgængelige fremover.

 

 

     
Arbejds-weekend 4.-5. maj 2002 :    
Der blev taget fat på eftersyn af "inventaret" på fælles-arealerne. Med styrtregn om natten tegnede vejret ikke godt, men begge dage holdt regnen inde, og det blev rart at være ude. Vi var dejligt mange om arbejdet, således at der også var tid til det sociale fællesskab.
Der blev puslet og arbejdet overalt. Bænkesættene blev repareret og renset for alger, hvorimod en påtænkt imprægnering måtte afvente tørring i luften.
Stolper og rafter blev udskiftet, der blev frilagt brosten, renset regnvandsbrønde, flere stubbe blev trukket op med trækspillet og forskelligt andet kom fra hånden.
Skulder ved skulder fik vi os placeret i teltet, hvor beboerne på Hauchsvej på bedste måde stod for de velfortjente frokoster.
 
 
     
Skt. Hans aften 2002 :    

Børnene tændte bålet med fakler og vi andre så det brænde ned til den fineste aske. Sådan skal et bål være. Sådan skal Skt. Hans være !

 
     
Sommerfesten 24. august 2002 :    
Sommerfesten i august er en af romernes gode anledninger til stemningsfyldt og fornøjeligt samvær.
I år var vejret dejligt og fremmødet stort. Petanqueturneringen om eftermiddagen blev vundet af Jens Hovgaard og Nikolaj Nepper / Baggesensvej 5. Omaftenen blev pokalen overdraget til vinderne, - nye romere blev budt velkomne, - der blev grillet, og børnene spillede bold.
Et par nye telte var anskaffet som alternativ til det meget tætte telt vi ellers har lejet. Alle foretrak imidlertid at nyde dagens sidste sol, og vi blev siddende ude selv om augustmørket og duggen faldt på. En fin aften var det !
 

Personlige beretninger    
     




Tilbage til overskrift

   


Se også fra sidste år : "Romerlivet år 2001"

Se også : "Romerlivet år 2000"

 

   


Personlige beretninger

Der er "romere" som har boet i romerhusene siden bebyggelsens opførelse i 1959 - 1961
Vi indsamler løbende erindringer fra dem :

Poul Brøndsholm, Holger Drachmanns Vej 4 fortæller i oktober 2001 :

"De første fyrretræer der blev plantet var kun ca. 40 cm høje. De kom fra Svebølle og blev købt af tilsynsførende ingeniør, Ebbe Langgård.
Der var afsat et lille beløb til indkøb af beplantning af træer til fællesarealet.
James Galschiöt Meyer havde aftalt med skovridderen fra Horserød Hegn, at træerne kunne fjernes fra skoven mod betaling.

Sommeren 1961 var vi 3 "romere", som gravede fyrretræer op med rod i Horserød Hegn. Så ved aftentid var der et stort vognlæs, - ca. 50 stks.
Det første læs blev solgt ved Holger Drachmanns Vej 4 til 5 kr. Pr. Stk.
Træerne var ca. 1 meter høje.
Næste aften blev et nyt læs solgt ved Carl Plougs Vej 55.
En stor del af fyrretræerne som blev plantet I 1961 står stadigvæk rundt omkring på fællesarealet.



Erik Windfeldt Møller, Carl Plougs Vej 53 fortæller i oktober 2001 :

"Husene var ikke blevet helt færdige, og Langgaard var tilsynsførende for Berning, og skulle tage sig af fejl og mangler.
Men Berning var nu mere generøs end Langgaard.
Berning kom af og til selv og så til, og han omgjorde ind imellem Langgaards beslutninger.
Når der så skulle laves nogle småreparationer, kom "De 2 små mænd" nede fra skuret.
Det var 2 håndværkere, der holdt til i skurvognen nede på vejen.
De var meget hjælpsomme og lavede alle småreparationer."

Læs hele Erik Windfeldt Møllers erindringer fra bebyggelsens opførelse

 

Fanny Brink Jensen, Carl Plougs Vej 55 fortæller i oktober 2001 :

"Jeg kan tydeligt huske, at da vi kom ud i køkkenet, stod der et nybagt brød på køkkenbordet, og Utzon pegede på det og sagde :" Er det ikke flot ? Og så er det bagt i smør !" , så han mente åbenbart, at det var noget helt særligt.
Men det gik jo ikke så godt med at få husene afsat.
Der var ikke kunder nok.
De var bygget for "mindre-bemidlede", men folk fra byen kunne ikke lide dem, på grund af tremmerne."

Læs hele Fanny Brink Jensens erindringer fra bebyggelsens opførelse

Tilbage til overskrift