Fastelavn er mit navn

Det trak op til storm og kulden var til at ta´ og føle på - alligevel var rigtigt mange børn og voksen mødet op til Romerhusenes traditionsrige fastelavnstøndeslagning søndag d. 11. februar.
Og kl. 11 blev køllerne sluppet løs og køkkenvinduet åbnet hos Randi og Taina, som i år løftede det ærefulde hverv at lave og udskænke den varmende punch.
Og snestormen lod præcis vente på sig til de stolte kattekonger var kåret ( foto blev der dog kun af de voksne i år).

 

...

Efterårets arbejdsweekend

Den kæmpestore eg i Lunken blev fældet og efterlod et bjerg af stammer, grene og blade. De skulle slæbes til Havremarken. Og mange andre større og mindre fældninger, plantninger og rodoptræk samt andre vedligeholdelsesopgaver rundt på fællesområdet stod på dagsordenen for efterårets arbejdsweekend 7.-8. oktober.

Der var varslet regn op ad lørdagen - og den holdt desværre, så det begyndte at dryppe allerede inden frokosttid. Kingosvej stod for den store fællesfrokost i teltet som var opstillet i Gryden af 10 gæve Romere allerede fredag eftermiddag. Og der var mange romere og stor appetit i det lidt kolde og fugtige vejr.

Til gengæld bød søndagen på smukt klart solskinsvejr til det resterende arbejde. Alt i alt en rigtig god arbejdsweekend.

Familieopgør til årets petanqueturnering

Sommerfesten måtte aflyses i år på grund af for få tilmeldte. Den gode tradition måtte vige for de mange gøremål, festligheder m.v. som typisk falder, når vi er kommet hjem fra sommerferie. 

Men heldigvis var der god opbakning til den lige så traditionsrige petanque-turnering. Et godt initiativ og en fælles indsats fra 6 gæve romere fik luget den tilgroede bane, så den næsten fremstod som ny.

Turneringen endte med et rent familie-opgør i finalen - Anton og Wilma Harrsen mod Jeanne og Jens Harrsen. Det endte med at forældrene måtte se sig besejret af den fremadstormende ungdomsgeneration. Og Paul Paludan-Müller kunne overrække vindertrofæet til Anton og Wilma. Tillykke!

Våd sankt Hans

En juni til den kølige og fugtige side berigede naturen og fællesområdet med en tung gang regn om eftermiddagen d. 23. juni, så græs og ikke mindst det fint forberedte bål, var godt gennemvådt da romerne troppede op kl. 21 i Dalen.

Formanden holdt en kort tale om skt. Hans-traditionen og så der blev hældt godt med tændvæske på bålet. Ilden slukkede igen. Tændtes igen - og tiden gik. Nogle romere hentede aviser, grill-briketter, brænde, ukrudtsbrændere og andet brændbart og ved Paul Paludan-Müllers vedholdende indsats med hø-greben lykkedes det efter en times tid at få varmet og tørret det hele så godt igennem, at ilden endelig tog fat. De tålmodige romere istemte midsommervisen og hyggede i varmen og lyset fra bålet. 

Kalender 2017

23. juni Skt. Hans-bål kl. 21 i Dalen
12. august Sommerfest 
Petanque kl. 14,
Romerbuffet på Baggesensvej kl. 17.30
7.-8. oktober Arbejdsweekend
Frokost arrangeres af Kingosvej

23. november

JulemødeMasser af af aktivitet på efterårets arbejdsweekend

Efter den varmeste september nogensinde var der kommet lidt skarpere kulde i luften til efterårets arbejdsweekend i Romerhusene. Som sædvanligt blev der holdt mandtal kl. 10 ved søen hvor arbejdsopgaverne blev fordelt af Poul Kjær Mortensen. 
I bedste romerånd blev der samarbejdet og sludret over river, hakker og spader. Søstien, fortovet på Kingosvej og terræntrapperne blev soigneret og fældebjørn gav den gas med motorsaven så grene, kviste, savsmuld og stammer væltede ned.
Frokosten bød på nye overraskelser i teltet på Holger Drachmanns Vej: Chili con carne og tunmousse og spændende kager til kaffen. 

OL-guld smittede af på grillaften

Sensommervarmen var perfekt til afslutning på årets torsdagsgrillaftener 25. august.
Der var fuldt hus ved alle bænkene og som et ekstra festligt indslag lod familien Hansen champagnepropperne springe og frugt og festlige flag.
Vi kunne jo nok gætte årsagen, men det VAR både fejring af sølv(bryllup) og - nåh ja - så lige den dér OL-guldmedalje som sønneke var med til at hive hjem til Danmark.

Således det store i det små - og omvendt. Tillykke til Hansens, til Danmark og romerne!

Sommerfest 2016

Sommerfesten 13. august 2016 blev knap så velbesøgt som tidligere år, vejret var lidt køligt og blandet men ellers var kvaliteten i top.
Kl. 14 var der inviteret til den traditionsrige årlige petanque-turnering, men om det var den silende regn eller det faktum at invitationen efter generalforsamlingsbeslutning kun blev udsendt pr. mail vides ikke - men kun 3 hold deltagere stillede op til turneringens start.
Sidste års vindere, Anton og Wilma, fightede flot mod debutanterne, Ove og Nina, men måtte nøjes med en andenplads - slået af Paul Palludan-Müller og Kim Pii, som fik overrakt vandrepokal og præmie.

Kl. 18 mødte 45 romere op og bidrog med lækkerier til en overdådig gourmet-buffet. Festkomiteen blev hædret af formand, Jørgen Raffnsøe, og så blev der skålet i hvide bobler.
Senere var der fællessang, og tale af Per B. Rasmussen, der introducerede underholdning af romer-kor-trioen: Birgit, Else-Margrethe og Poul "Morten".

Torsdagsgrill i al slags vejr

Fra juni til og med august er der fællesspisning omkring grillen på Havremarken. Skiftende grillmestre tænder op hver torsdag, så grillen er klar kl. 18.30, og mange romere nyder det hyggelige fællesskab ved bænkene i det høje græs.
Det er sjældent at fællesgrill-arrangementet må aflyses på grund af vejret. For det meste holder regnen sig væk, så vi kan nyde solen mens vi spiser, - men det sker at vejret driller - som det skete torsdag d. 14. juli, da en tung byge besluttede sig til at lække netop mens grillen var fyldt med lækkerier.
Det stopper som bekendt ikke de seje romere, der bare slår paraplyen ud og fortsætter!
Vel mødt til torsdagsgrill på Havremarken. 

Arbejdsweekend på kanten af maj

Kl. 10 udstak "Morten" weekendens arbejdsplan og det gode arbejdsfællesskab tog fat om at få trukket rødder og vildskud op, renovere professortrappen, vedligeholde borde, bænke og petanque-bane, sætte 60 nye rafter op på nyt hegn på Carl Plougs Vej og samle afsavede grene m.v. til Skt. Hansbål. 
Beboerne på Baggesensvej stod for en fællesfrokost med masser af hjemmelavede lækkerier som blev indtaget i det nye fine telt, der var stillet op for enden af Baggesensvej. 

Fastelavn 2016

4 tønder, 4 køller, rødvinspunch ved Christian og Kim, fastelavnsboller og mange romere, familie og venner var på pletten til årets fastelavn på Baggesensvej.
Der blev slået til - af børn, unge, ældre, mænd og kvinder i det milde februarvejr, og det hele kulminerede med kåringen af årets kattedronninger og kattekonger.

Kalender 2016

24.11

kl. 18.00 Julemøde på Montebello    

11.-12.2

Beskærer-weekend  

26.2

Fastelavn

29.-30.4

Arbejdsweekend

Sommervejr i efterårets arbejdsweekend

Der var sommerlige temperaturer og sol fra en skyfri himmel til efterårets arbejdsweekend i Romerhusene. Fortovene langs Carl Plougs Vej og Kingosvej samt søstien blev soigneret og der blev fjernet store mængder grene og affald fra fældninger og optrækninger rundt omkring på fællesområdet. Til lørdagens fællesfrokost på Carl Plougs Vej mødte rekordmange op (72!). Til lejligheden var der indkøbt et nyt fællestelt, men det  blev ikke nødvendigt med overdækning i det sollune hjørne, hvor alle fik en god portion af den velkendte romerfrokost.

Sommerfest 2015

Romernes årlige petanqueturnering blev traditionen tro afviklet om eftermiddagen - lørdag d. 8. august - inden selve sommerfesten. Banen blev luget og prepareret og de kampopstemte deltagere stod klar kl. 14. Vejret viste sig fra sin dejlige sensommerside og der blev dystet intenst. Bl.a. var der et opgør, hvor sidste års vinder - Ole Dragø - måtte se sig slået af Anna og Oskar Paludan-Müller.
 Det blev i det hele taget et opgør, hvor den unge generation tog téten. Vinder blev Wilma og Anton Harrsen, der fik overrakt den nye pokal og 1. præmien. 2. præmien gik til Anna og Oskar.

Kl. 18 stod telt, borde og den traditionsomspundne romerbuffét klar for enden af Baggesensvej og Bente Stæhr bød velkommen på festudvalgets vegne. Lækker buffét, duet og sange fra romersangbogen akkompagneret af Frank og Kim - og snak og hygge hele den lange lyse sensommeraften.

Skt. Hans med nye studenter

Der var stort fremmøde af romere og gæster til årets Skt. Hansbål i Dalen. Der kom hurtigt godt fut i bålet på trods af køligt og vådt sommervejr i maj og juni - måske fordi det blev næret af en tung pose gymnasienotater, som blev tilsat af den nybagte Romerstudent, Oskar Palludan-Müller.
"Vi elsker vort land" tonede ud i årets korteste sommertusmørke - dejlig Skt. Hans!

Arbejdsweekend 25. april

Træer blev beskåret, grusstier og trapper renset, rafter og pæle skiftet, Skt. Hans-bålet tog form og meget andet. Forårets arbejdsweekend bød på godt arbejdsvejr, og der var god stemning og aktivitet over hele området. Kl. 13 var der linet op til fællesfrokost i telt i Gryden: Masser af lækkerier, øl og snaps og samvær.

Katten af tønden

Søndag d. 15. februar kl. 11 var tønderne hængt op, Christian og Kim havde traditionen tro brygget rødvinspunch og slikposer og fastelavnsboller stod klar på Baggesensvej.
Først var det 2 tønder til piger og drenge under 14 år, der stod for skud, og dernæst 2 voksentønder til hhv. damer og herrer.
Der blev slået til - ikke mindst for at hold varmen - i den kolde østenvind.
Da de sidste pinde var slået kårede og præmierede bestyrelsen, ved Michala Reinhardt, de 8 kattekonger og dronninger.

Arbejdsweekend i sommersol

Efterårets arbejdsweekend var tilsmilet af sommerlige 18 grader og strålende sol. Så det gav sved på panden at rengøre stier, køre grus på, fælde og slæbe grene.
Og fællesfrokosten kunne indtages med bare arme i solskin.

Sommerfest 2014

Regnen kom tungt ind over Havremarken lørdag eftermiddag d. 9. august. Alligevel mødte mere end 20 beboere op til den årlige petanqueturnering som blev skudt igang kl. 14. Der var masser af spænding, latter og kampe i kampen - ikke mindst i finalen, hvor sidste års mestre blev udfordret og endte med en andenplads, mens Ole Dragø og Kim Pii fik overrakt mesterskabspokalen.

Klokken atten mødte et rekordstort antal gæster - 72 - op til festbuffetten, der igen i år var overdådigt fyldt med romernes lokale specialiteter. Aftensolen brød igennem, da festudvalget præsenterede Romernes nye fællessanghæfte,som blev akkompagneret af Frank og Kim samt a capella-sang hyggesnak og guitarspil. En dejlig romerfest!

Forårets arbejdsweekend

Der var mange ude på det forårsgrønne fællesområde i weekend´en d. 3.-4. maj.
Der blev plantet, renset brostenskanter, trukket rødder og vildskud og ordnet stier, trapper og raftehegn.
Legehuset var blevet for miserabelt og farligt og blev revet ned.
Grenene blev slæbt til bålstedet i Dalen som forbedredelse til Skt. Hans i juni.
Hauchsvej med "supportere" stod for skøn frokost i det fri til fælleskabets glæde.

Tøndeslagning på Baggesensvej

Tigre, havfruer, Batman og prinsesser var på pladserne sammen med familier og venner fra Romerhusene til tøndeslagning på Baggesensvej, søndag d. 2. marts.
Fire tønder måtte lade livet i fire kategorier og imens var der rødvinstoddy, juice og  fastelavnsboller til at holde varmen på.
Og kattedronningerne og kongerne blev kronet og hædret...

Kalender 2014

25.11
Julemøde
 

Arbejdsweekend med faldne træer

Efterårets arbejdsweekend d. 5.-6. oktober stod i motorsavenes tegn. Carl Plougs Vej var afspærret lørdag formiddag, og så blev der gået til stålet, så de omkring 55 år gamle kæmpe-fyr måtte falde. Nu er der masser af lys og plads til alle de 5-10 år gamle træer som allerede er oppe i 4-6 meters højde. Det gav en del oprydningsarbejde, men også de smukke bænke blev udskiftet, stier blev repararet og terræntrapperne rengjort m.m.m.Frokosten i fællesteltet på Holger Drachmanns Vej var overdådig og kunne indtages i sart solskin.

Sommerfest 2013

Dejlig sensommersol varmede ned over Havremarken til årets petanqueturnering, hvor der var mange tilmeldte. Finalen blev - igen(!) - i år vundet af Vivian og Jesper.
Senere tændte formand-inden op i grillen på Baggesensvej og tilberedte slagterens lækkerier, så det var klar kl. 18.
Fællesteltet var proppet til randen - med mere end 60 deltagere, der hver især havde medbragt egne delikatesser til fællesbuffeten. Det blev en dejlig 55-års-jubilæumsfest!

Kommende arrangementer

Onsdag d. 20. november: Julemøde

IFO på Baggesensvej

Alle ved hvad en UFO er....eller? Men en IFO - med 8 rotorer og et fastmonteret kamera - lettede tirsdag d. 26. marts fra Baggesensvej med kurs mod den frostklare blå himmel over Romerhusene for at luftfotografere det nyistandsatte hus og området omkring. Vi glæder os til at se billederne!

Se video af IFO´en

Sommerfest i hedebølge

Sommerfesten lørdag d. 18.8 blev sensommervarm. Temperatruren var oppe i nærheden af 28 grader, da petanqueturneringen gik løs på Havremarken kl. 16.
 Vinderne blev Jesper og Vivian i en spændende finale med sidste års vindere, Jeppe og Oskar.

Om aftenen var der fantastisk romerbuffet, sang, musik og underholdning.

Husk tilmelding til sommerfest!

Hallo derude i cyberspace.
Memo, memo, memo.

Vi ser frem til rigtig mange tilmeldinger til sommerfesten 18. august 2012.

Find indbydelsen frem og meld tilbage. Fristen for dette er 10. august, og det er før man aner det!

Hilsen festudvalget.

Kalenderen

Fællesgrillen tændes, så den er klar torsdage ca. 18.30
Lørdag d. 18. august: Sommerfest med petanque fra kl. 14, Romer-buffet kl. 18
6.-7. oktober: Efterårets arbejdsweekend.
27. november: Julemøde.

Forårets arbejdsweekend

Lørdagen var grå og halvkold, mens søndagen var varm og forårsvenlig. Frokosten - i gryden - var fantastisk, og området blev trimmet. Rafter blev skiftet, brosten langs Holger Drachmanns Vej fritlagt, legehuset blev malet og stierne rundt om søen - renset. Og ungerne sørgede for forplejningen undervejs!
/Pii

Aktiviteter 2012

28.-29. april: Forårets arbejdsweekend.
Mandag d. 21. maj: Generalforsamling.
Lørdag d. 2. juni: Romerudflugt til Fredensborghusene.
Lørdag d. 23. juni: Sankt Hans

/Pii

Beskærerweekend

Krattet op ad heget mod Kingosvej var blevet uoverskueligt rodet og tæt, og fik en ordentlig overhaling til beskærerweekenden i slutningen af februar. Vejret bød på høj sol og der var pænt fremmøde - og resultatet var ikke til at tage fejl af: Luft og lys og smukkere træer  - og ikke mindst: Kæmpe bunker af afskårede grene langs vejene.

Efterårets arbejdsweekend

Vejret var med os. Solen skinnede og luften var frisk og klar. Fælde-Bjørn fældede, vi slæbte grene og knuder til brændeovnene, der blev renset stier og fællesarealet boblede af aktivitet og samvær. Kingosvej stod for fællesfrokosten i teltet i gryden - og den var godt besøgt.
/pii

Petanque og sommerfest

Metalliske klik, dumpe stød på banen, solskin og hygge - sådan skal årets petanque-turnering helst være. Og vejrguderne var nådigt stemt efter dage - ja uger med meget regn.
 To teenage- og 4 voksenhold dystede intenst, og spændingen var stor da drengene kom i finalen mod de voksne. Og i år lykkedes det så endeligt Jeppe og Oskar at vinde og få deres navne på pokalen. Jacob og Jeanne fik 2. præmien og ægteparret Vaupel 3. præmien.

Generalforsamling

Årets generalforsamling afholdtes onsdag d. 25. maj 2011 kl. 19 - 21.30 i Norvestskolens kantine. Inden da var der fællesspisnng fra kl. 18 - 18.45.
 Referat fra generalforsamlingen bliver runddelt indenfor 14 dage.
/Pii

Arbejdsweekend


Arbejdsweekend´en d. 8.-9. maj ( Se video. ) var som sædvanligt godt planlagt af Det grønne Udvalg, og blev en dejlig kombination af arbejde og fælles samvær.
Rigtigt mange mødte op og bidrog til vedligeholdelse af fællesområder, trapper, legeredskaber, borde og bænke og meget mere.
 Det hele foregik i smukt varmt solskinsvejr, så fællesfrokosten - arrangeret af beboerne på Hauchsvej - kunne nydes under åben himmel.